DeLaval
 
In acest subiect:  
   
Scor locomotie
   
Bunastarea si miscarea inseamna randament mai mare
   
 
 

Scor locomotie


 

Ce este?

Scor Locomotie este un indice calitativ pentru capacitatea vacilor de a merge normal. Este marcat pe o scara de la 1 la 5 unde 1 reflecta vacile care merg normal si 5 reflecta vacile care schioapa grav. Scorul locomotiei poate fi analizat vizual in doar cateva secunde pe vaca. In general scorul 2 si 3 indica afectiuni subclinice, in timp ce 4 si 5 indica schipatat clinic. Un scor mai mare de 1 sugereaza facptul ca este posibila efectuarea unei interventii la grupul de animale pentru a determina cauzele schiopatarii.

  Cititi mai mult >>>

Bunastarea si miscarea inseamna randament mai mare


 

Vaca modernă de lapte are o viaţă agitată. Se ridică de aproximativ 20 de ori pe zi să mănânce, să bea, să defecheze sau să fie mulsă. Şi apoi iar se odihneşte şi rumegă, deoarece acesta este comportamentul ei natural. De fiecare dată când se aşează, 2/3 din greutatea corporală cade pe genunchii din faţă de la o înălţime de 25 până la 30 cm. La liberă alegere, vacile vor petrece aproximativ 60 la sută din timpul lor în stare de repaus.

  Cititi mai mult >>>
 
 

Adresa dvs de email Este subscris la DeLaval Newsletter.
Pentru a nu mai primi aceste email-uri sau pentru a va schimba optiunile de subscriere, va rugam dezabonati-va sau schimbati aici.


Delaval